FRA STRESS TIL BALANCE

Effektiv forebyggelse og håndtering af stress for både medarbejder og virksomhed

LEDER WORKSHOP

– de bedste metoder til at forebygge stress og til at håndtere leders egen stress

Med MindMatter sammensætter vi et forløb tilpasset din ledergruppe, hvor vi tager hånd om ovenstående.

Jeg efterlader et konkret “værktøj”, som lederne vil kunne tage frem, når det bliver relevant at konsultere igen. Workshoppen vil både inkludere interaktion og egen refleksion, og jeg lægger vægt på, at al formidling foregår i en erhvervsmæssig og relevant sammenhæng.

Det er mit mål, at deltagerne går fra kurset med konkret viden, som kan bruges direkte i deres afdelinger efterfølgende, og at de er blevet klogere på at håndtere egen stress.

“Leder-workshoppen har givet mig en god indsigt i, hvordan jeg spotter tidlige tegn på stress hos kolleger, medarbejdere og ikke mindst mig selv. Samtidig er jeg kommet derfra med nogle stærke værktøjer til håndteringen af stress i organisationen.” Bettina

Læs mere om mulighederne her “MindMatter – Leder workshop” og kontakt mig for et uforpligtende tilbud.

· Har du som leder styr på hvad stress er og ikke er?

· Ved du hvad du skal gøre, når du støder på stress?

· Er du klædt på til at forebygge eller spotte stress i dit team?

· Kan du håndtere din egen stress?

TEAM WORKSHOP

– tag (stress)temperaturen i din afdeling eller dit team – og få hjælp til at sænke den eller holde den nede

Med MindMatter får I en ekstern konsulent, der kan facilitere en neutral dialog internt i teamet og mellem leder og team – det kan være en stor fordel, da begyndende stresssymptomer ofte vil involvere kritik af lederen.

Jeg skaber klarhed omkring, hvad der handler om stress, og hvad der evt. handler om frustrationer, og jeg hjælper med at afdække mønstre og tendenser i afdelingen. Sammen finder vi frem til hvilke positive ændringer, der skal sættes i værk for at øge tryghed, tillid, samarbejde og andre trivselsfremmende faktorer.

Afhængig af hvor ophedet temperaturen er i afdelingen, kan vi sammensætte et forløb med fx 3 besøg over en periode på seks måneder. Der findes ingen ”quick fixes”, men hvis I er villige til at gøre en indsats, kan vi skabe holdbare og målbare resultater!

Læs mere om mulighederne her “MindMatter – Tag Stresstemperaturen” og kontakt mig for at høre, hvad jeg kan gøre for netop dit team.

· Sker der (for) mange fejl i teamet eller falder kvaliteten af arbejdet?

· Er kulturen præget af konflikter frem for samarbejde?

· Er sygefraværet over 2%?

· Oplever flere i teamet begyndende stresssymptomer?

INDIVIDUEL STRESSRÅDGIVNING

– effektiv håndtering for både medarbejder og virksomhed, når stressen har ramt.

Står du med en medarbejder, der er blevet ramt af stress, eller er du selv som privatperson blevet ramt af stress i én eller anden udstrækning, er det ofte en god idé at få ekstern hjælp.

Herved sikres det, at I som virksomhed håndterer situationen optimalt, og at medarbejder får den rette hjælp. Det gælder selvfølgelig også, hvis du henvender dig som privatperson.

Jeg rådgiver mine klienter i en-til-en sessioner, spejler, normaliserer og guider en vej tilbage i balance. Samtidig rådgiver jeg virksomheden, hvis denne er involveret, om det optimale forløb og giver konkrete anvisninger til bl.a. arbejdstid, opgavetyper mv.

På den måde får du som medarbejder professionel hjælp, og som virksomhed får I professional rådgivning om, hvordan I kan bidrage til at genetablere balancen hurtigst muligt. Det er en model, der skaber holdbare resultater.

Læs mere detaljeret info om samtalerne her “MindMatter – fra Stress til Balance” eller kontakt mig for en uforpligtende samtale.

”Det bedste ved at have haft et forløb hos Krestina har været, at vi sammen har lavet en forpligtelse til at arbejde med de “ømme punkter”, så man ikke straks falder tilbage i gamle handlemønstre. Jeg giver Krestina min varmeste anbefaling.” Trine

”Som virksomhed har vi modtaget prompte, grundige og saglige tilbagemeldinger, – konkrete handlingsplaner og ikke mindst en værdifuld sparringspartner til et emne, som kan være svær som virksomhed, at indgå i dialog om”
Daniela Klitgaard, HR Manager, Nordic Operations, Sitel.com

MENTALT OVERSKUD

– opbyg robusthed ved at træne evnen til at finde ro og balance

Psykisk robusthed på arbejdspladsen er ikke noget man rekrutterer sig ud af – det er noget man opbygger gennem trivsel. Men det er muligt at øge sin egen psykiske robusthed og lære teknikker til, hvordan du “tjekker ind” hos dig selv og finder roen og balancen i løbet af en travl hverdag eller et travlt liv.

Nøgleordene er systematik og gentagelse. Mental sundhed kræver en indsats på samme måde som fysisk sundhed gør. Til gengæld er resultaterne overvældende.

På dette kursus kommer jeg ud ½ time hver uge i minimum 6 uger og gennemfører kurset på arbejdspladsen. Der er plads til 20 personer på hvert hold. Der er ikke behov for at dele private oplevelser, tanker eller følelser.

Et forløb kan bestå af en fælles faglig introduktion på 1 time og derefter ugentlige sessioner á max 30 min. fx torsdag eftermiddag, så man får “ryddet op” på øverste etage inden fyraften og weekend. Alternativt foregår sessionerne om morgenen, så man starter dagen med ro og klarhed i hovedet.

Kurset har givet os et redskab til at finde roen i stressede situationer. Jeg er blevet mere opmærksom på mig selv i forskellige situationer og på, hvad der giver energi, og hvad der dræner mig for energi. Jeg synes hele kurset / forløbet har været godt” Dorthe Seeberg, Indehaver af RealMæglerne Seeberg ApS, 2017

Læs mere her “MindMatter Mentalt Overskud Virksomhedskursus” og kontakt mig, hvis du er interesseret i at høre, hvordan vi kan skrue det helt rigtige sammen for din arbejdsplads.

Med simple essentielle teknikker lærer du at:

· Træne din opmærksomhed på og styrke din selvbevidsthed

· Forbedre din egen energistyring

· Styrke din evne til at kontrollere, hvordan du reagerer i forskellige situationer

· Forberede dig på udfordrende situationer og hurtigt genfinde balancen bagefter igen

· Opnå et stabilt fysisk, psykisk og følelsesmæssigt fundament