FRA STRESS TIL BALANCE

Effektiv forebyggelse og håndtering af stress for både medarbejder og virksomhed

Har du svært ved at sove, koncentrere dig eller huske?

– stress har mange ansigter, men der er altid hjælp at hente!

Rigtigt mange danskere oplever hver dag symptomer på alvorlig stress.

Koncentrationsbesvær, søvnproblemer eller problemer med hukommelsen er bare nogle af dem.

Andre kan være hyppig hjertebanken, uro i kroppen, tics, svedeture, spændinger eller ondt forskellige steder i kroppen. Måske har du endda vænnet dig til, at det bare er blevet sådan? Måske dulmer du symptomerne ved at spise, drikke eller ryge for meget?

Stresssymptomer kan også vise sig ved, at du bare ikke orker at være social – hverken på arbejde eller privat – at du helt har mistet overblikket, og at du generelt er lidt for irritabel, opfarende eller grådlabil.

Måske har du endda oplevet, at du slet ikke kan kende dig selv i dine reaktioner. Eller at du ikke længere kan finde ud af, hvad der er op og ned – nærmest som om du har mistet fodfæstet, og der er kaos i dit indre. Måske bliver du angst i perioder.

Ovenstående kan være tegn på stress – de er faktisk helt normale – men ingen skal have det sådan.

Det aller vigtigste er at gøre noget. At du sidder og læser det her er allerede et godt første skridt. Og hvis du sidder og tænker, at du “bare lige skal have næste projekt overstået, at huset bare lige skal sælges, eller at du bare lige skal have et nyt job”….., så skal du helt sikkert læse videre. Stress går sjældent væk af sig selv, men der er hjælp af hente.

Det tilbyder jeg

 • Klarhed over, om du er stressbelastet, eller om det er noget andet, der er på spil
 • Viden om stress
 • Du lærer dine egne stresssymptomer at kende
 • Klarhed over hvilke faktorer der skaber stress i dit liv og hvilke faktorer, der modvirker stress.
 • Genskabt kontakten til din krop
 • Guidet en vej til balance
 • Overblikket tilbage, så du igen selv kan mærke, vide og handle
 • Redskaber til at forebygge stress fremadrettet

Som HeartMath Coach vil jeg tilbyde dig korte mentale teknikker, hvis det er noget for dig. Teknikkerne bruges forebyggende eller når du er blevet fri af stressen til hurtigt at genfinde indre balancen, overvinde tankemylder og på sigt øge din egen robusthed.

Jeg arbejder både med at forebygge og håndtere stress, uanset om du allerede er ramt af stress, eller du bare har lyst til at udforske, hvordan du selv kan forebygge stress.

Sådan foregår det.

Sessionerne varer 1-1½ time og foregår hos mig i mit kontor i Sønderborg.

Efter første gang finder vi ud af, om det er noget for dig, og hvilket forløb du i så fald får størst udbytte af. De fleste får mellem 3 – 9 sessioner.

Ring, hvis du har behov for at vende noget inden.

Det jeg har fået ud af mit forløb hos MindMatter, er at kende mine stresssymptomer, og lige så vigtigt have et beredskab klar, hvis det på et senere tidspunkt skulle blive nødvendigt. Men også det at have en vedligeholdelsesstrategi, så jeg slet ikke kommer derhen igen. Det har været godt at lære sig selv, sine grænser og symptomer at kende, men også at vide hvad jeg skal gøre, hvis symptomerne skulle vise sig. Et forløb jeg kun kan anbefale til andre, så man hurtigt kan komme videre og ikke falde tilbage igen.
Peter, selvstændig

Mental oprydning

Til dig, der har været ude for en eller flere ubehagelige oplevelser med en kunde, kollega, chef eller et familiemedlem

Mind Decluttering® er udviklet af den internationalt anerkendte psykolog, Jörg Albers.

Metoden trækker bl.a. på teknikker brugt til at reducere Posttraumatisk Stresslidelse (PTSD) i den amerikanske hær under programmet ”Comprehensive Soldier Fitness” (CSF).

Egentlig er du kommet videre i dit liv. Men tankerne og følelserne fra de ubehagelige oplevelser bliver ved med at vende tilbage og plage – vrede, smerte, sorg og ærgrelse kører eksempelvis rundt i krop og hoved. Det kan været meget opslidende.

Vi mennesker forsøger normalt at håndtere sådanne oplevelser ved at pakke dem væk og bortforklare dem, men det er sjældent en effektiv strategi. Som regel hjælper det at tale om oplevelserne med andre, men det er ikke altid nok. Desuden orker omgivelserne ikke altid at høre om dem igen og igen.

Mind Decluttering® er en effektiv metode til at slippe af med de opslidende tanker og følelser fra ubehagelige oplevelser. I stedet for at fortrænge, bliver du i en nænsom og tryg proces eksponeret for det ubehagelige. Du lærer at rumme oplevelserne uden hver gang at skulle genleve situationen med de opslidende tanker og følelser til følge.

Jeg beskæftiger mig primært med arbejdsrelaterede udfordringer, men også de små ubehagelige oplevelser fra privatlivet vil være relevante.

Det er en stor lettelse, når man endelig oplever at slippe af med de gamle plageånder.

Sådan foregår det

 • MindDecluttering indgår blandt flere metoder i coaching-sessionerne.
 • Sessionerne foregår hos mig på mit kontor i Sønderborg, hvor vi sidder på stole med lukkede øjne.
 • Jeg guider dig gennem processen, og du er ved fuld bevidsthed hele tiden.
 • Vi træner først dine mentale ressourcer, når du er helt tryg i dem, laver vi eksponeringsøvelsen.
 • Bagefter skal du forvente at blive træt.

Der er ingen hjemmearbejde eller øvelser forbundet med metoden.

Link til certificering: EEI Certificate

Mind Matter Space

– Kurser til at opnå et produktivt, bæredygtigt arbejdsliv

Bæredygtigt Arbejdsliv

To dages kursus med oplæg, øvelser, sparring og gåture på Gendarmstien. På kurset får du:

 • Konkrete redskaber til at navigere i det grænseløse arbejdsliv herunder prioritere, afstemme forventninger og lukke ned, så det bliver muligt at gå hjem med ro i maven
 • Indsigt i hvordan du kan navigere efter, hvad der giver og koster dig energi – både i løbet af arbejdsdagen og generelt
 • Bevidsthed om hvordan et liv i balance ser ud for dig, og hvad du konkret kan skrue på for at opnå det
 • Mentale teknikker til at bevare roen, selv om der er ”kaos” omkring dig
 • Din egen indsatsplan og en efterfølgende individuel online opfølgning

Kurset gennemføres på Als Kloster i Sønderjylland d. 2.-3. maj samt d. 26.-27. september 2024.

Læs mere om kurset HER og om, hvorfor din leder bør investere i dette kursus HER.

Tak for to yderst inspirerende, lærerige og til tider dybe og tankevækkende dage i ”Bæredygtigt Arbejdsliv”. Du er en helt igennem fantastisk og levende underviser, som formår at engagere deltagerne fra start til slut. Du fik skabt en god stemning blandt deltagerne, som gav tryghed og lyst til at deltage. Uden de typiske PowerPoints, som vi altid møder, når vi går på kursus, formåede du med din tilgang til emnet på flotteste vis at formidle et budskab med deltagerne i centrum. Sjældent har jeg været så engageret og ”på” som disse to dage. Stor tak til dig Krestina for at åbne mine øjne for dette emne. Jeg føler at jeg forlod kurset med nogle gode redskaber og en handlingsplan for at komme videre.

Alice Holm Kristensen

Signode Denmark

STOP OP – hold fokus og få større mentalt overskud

Sammen med mindfulness- og yogainstruktør, Kari Bjerke, udbyder jeg STOP OP kurset, for dig, der er leder og hvor der er meget på spil. Formålet med dagen er, at give dig værktøjer til at kunne holde fokus, finde større ro og nærvær – også når du er under pres.

Her får du en unik mulighed for at træde ud af hamsterhjulet og få større indsigt i dig selv. For man står godt i sig selv, når man er bevidst om, hvad der presser én, og man ved, hvordan man får sig selv hjem igen. Det kan være den hjælp, der skal til, for at blive den leder, du ønsker at være.

Dagen foregår som en vekselvirkning mellem refleksions- og meditationsøvelser for hovedet samt mindfulness- og yogaøvelser for kroppen. Du får en personlig værktøjskasse og metoder til at være nærværende i dit eget liv, og du får mulighed for at arbejde konkret med, hvordan de nye indsigter kan omsættes i din hverdag efterfølgende.

I 2024 holder vi åbne Stop Op kurser på Als Kloster på følgende tirsdage:

Den 27. februar
Den 23. april
Den 1. oktober
Den 19. november

Det er også muligt at booke en kursusdag til at foregå i jeres firma for jeres medarbejdere udelukkende.

Læs mere her: STOP OP 2024